Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Theologische Vorming

Baptisten Seminarium

"Groeien in toegewijde aarde"

Welkom bij het Baptisten Seminarium!

Leuk dat je ons gevonden hebt! Als Baptisten Seminarium houden we ons bezig met de Bijbel, mensen, onderzoek, discipelschap en de gemeentepraktijk. Voor ons zijn dit kernwoorden die passen bij theologische vorming. We bieden verschillende studiemogelijkheden aan: je kunt een opleiding aan diverse HBO- of WO-instellingen volgen, maar je kunt ook de sprekersroute volgen, die interessant is voor mensen die niet zozeer voorganger willen worden, maar wel regelmatig voorgaan in diensten. Ook denken we graag mee in trajecten op maat.

Studeren in een gemeenschap

Als seminarium vinden we het belangrijk om het geleerde geloof te verbinden aan het geleefde geloof. Een studie aan het seminarium daagt je daarom ook uit om niet alleen over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Tijdens gesprekken over je studievoortgang zullen we daarom ook met elkaar spreken over je ontwikkelingen als discipel van Jezus en met elkaar bidden. Wanneer we als baptisten stellen dat geloven geen zaak is van het individu, geldt dat evenzo voor een theologiestudie. Je treft op dit gedeelte van onze website o.a. informatie aan over onze routes, docenten, studiematerialen, onderzoek en publicaties. Desondanks kan het gebeuren dat je iets niet kunt vinden wat je wel wilt weten. Neem in dat geval contact met ons op, dan staan we je zo snel mogelijk te woord!

Routes

Met hulp van verschillende gemeenten kon dit najaar opnieuw een theologiestudent uit een ontwikkelingsland een paar maanden in Amsterdam studeren. Een terugblik op een geslaagd verblijf.

In het kader van het programma Breuken en Bruggen was studente Naw Paw (spreek uit: Nó Pó) uit Myanmar van september tot en met november in Nederland. Ze laat weten dat ze terugkijkt op een geweldige tijd en dat ze erg heeft genoten van de bezoeken aan verschillende baptistengemeenten. Ook is ze geslaagd voor haar thesis en presentatie, waarbij ze begeleid werd door onze docenten Henk Bakker en Laura Dijkhuizen. 

Het project wordt jaarlijkse mede mogelijk gemaakt door gemeenten die financieel bijdragen aan de komst van de student en die hem of haar daarnaast ook een zondag in de dienst ontvangen.  Het volledige bedrag is dit jaar bijeen gebracht door deze gemeenten. Ook op deze plaats heel veel dank aan alle gemeenten die hieraan hebben bijgedragen!

Naw Paw schrijft zelf: 

"Thank you so much for all your support while I was three month in the Netherlands. Now, I arrived safely in Myanmar. I have to continue my study in Myanmar Institue of Theology. I would like to say thank you so much for every things that you all had done for me. Because of your help and support, I have learned a lot. I will never forget the precious short time while I was in the Netherlands. May God continue to bless all of you and your ministry. I will remember all of you in my prayer. Thank you so much."

Over Breuken en Bruggen

Breuken en Bruggen is een programma van de Vrije Universiteit. Dat biedt een studiebeurs aan theologiestudenten uit ontwikkelingslanden waarmee ze drie maanden in Nederland kunnen studeren. De afgelopen jaren is gebleken dat deze studieperiode grote betekenis heeft voor een student en voor de gemeente waar hij of zij naderhand naar terugkeert. Als Unie en Seminarium proberen we jaarlijks de komst van een baptistenstudent te financieren en te begeleiden. Verschillende gemeenten droegen hier dus ook dit jaar weer aan bij.

Meer informatie over Breuken en Bruggen vindt u hier.

 

Docenten

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024