Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Theologische Vorming

Baptisten Seminarium

"Groeien in toegewijde aarde"

Welkom bij het Baptisten Seminarium!

Leuk dat je ons gevonden hebt! Als Baptisten Seminarium houden we ons bezig met de Bijbel, mensen, onderzoek, discipelschap en de gemeentepraktijk. Voor ons zijn dit kernwoorden die passen bij theologische vorming. We bieden verschillende studiemogelijkheden aan: je kunt een opleiding aan diverse HBO- of WO-instellingen volgen, maar je kunt ook de sprekersroute volgen, die interessant is voor mensen die niet zozeer voorganger willen worden, maar wel regelmatig voorgaan in diensten. Ook denken we graag mee in trajecten op maat.

Studeren in een gemeenschap

Als seminarium vinden we het belangrijk om het geleerde geloof te verbinden aan het geleefde geloof. Een studie aan het seminarium daagt je daarom ook uit om niet alleen over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Tijdens gesprekken over je studievoortgang zullen we daarom ook met elkaar spreken over je ontwikkelingen als discipel van Jezus en met elkaar bidden. Wanneer we als baptisten stellen dat geloven geen zaak is van het individu, geldt dat evenzo voor een theologiestudie. Je treft op dit gedeelte van onze website o.a. informatie aan over onze routes, docenten, studiematerialen, onderzoek en publicaties. Desondanks kan het gebeuren dat je iets niet kunt vinden wat je wel wilt weten. Neem in dat geval contact met ons op, dan staan we je zo snel mogelijk te woord!

Routes

Vrijdag 15 maart vindt op de Vrije Universiteit een symposium plaats over de toekomst van de Vrije Kerken met het oog op de toenemende secularisatie.

De titel van het symposium is dan ook: The Missional Free Church - The Future of Free Churches in a Secular Context. Het thema komt voort uit een onderzoek van dr. Philipp Bartholomä naar het afnemende succes van dit type kerken in Europa. Ook de vrije kerken worden teruggedrongen in de samenleving en moeten zoeken naar nieuwe vormen en inhouden om het evangelie te verkondigen.

Hoofdspreker is dr. Bartholomä, hoogleraar aan de Freie Theologische Hochschule te Giessen, de responses zijn van dr. Sake Stoppels, dr. Henk Bakker en dr. Hans Schaeffer. Praktijkervaringen en reflecties daarop komen van Oeds Blok en Roeland Dam. De algehele leiding is in handen van dr. Stefan Paas.

Klik hier voor meer informatie over het programma en voor aanmelding (10 euro entree).

Docenten

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024