Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Theologische Vorming

Baptisten Seminarium

"Groeien in toegewijde aarde"

Welkom bij het Baptisten Seminarium!

Leuk dat je ons gevonden hebt! Als Baptisten Seminarium houden we ons bezig met de Bijbel, mensen, onderzoek, discipelschap en de gemeentepraktijk. Voor ons zijn dit kernwoorden die passen bij theologische vorming. We bieden verschillende studiemogelijkheden aan: je kunt een opleiding aan diverse HBO- of WO-instellingen volgen, maar je kunt ook de sprekersroute volgen, die interessant is voor mensen die niet zozeer voorganger willen worden, maar wel regelmatig voorgaan in diensten. Ook denken we graag mee in trajecten op maat.

Studeren in een gemeenschap

Als seminarium vinden we het belangrijk om het geleerde geloof te verbinden aan het geleefde geloof. Een studie aan het seminarium daagt je daarom ook uit om niet alleen over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Tijdens gesprekken over je studievoortgang zullen we daarom ook met elkaar spreken over je ontwikkelingen als discipel van Jezus en met elkaar bidden. Wanneer we als baptisten stellen dat geloven geen zaak is van het individu, geldt dat evenzo voor een theologiestudie. Je treft op dit gedeelte van onze website o.a. informatie aan over onze routes, docenten, studiematerialen, onderzoek en publicaties. Desondanks kan het gebeuren dat je iets niet kunt vinden wat je wel wilt weten. Neem in dat geval contact met ons op, dan staan we je zo snel mogelijk te woord!

Routes

Onlangs werd voor 15 studenten de minor Missionair Leiderschap aan het seminarium afgerond. Lees hier hun indrukken!

Afgelopen september startten 15 studenten de vernieuwde nieuwe minor Missionair Leiderschap. Na jaren van onderwijsontwikkeling en vernieuwing was het team van het seminarium in de zomer van 2018 opgelucht dat het ei dan eindelijk was gelegd: maar nu moest het zich nog bewijzen... In vijf maanden werden de studenten, afkomstig van o.a. de Christelijke Hogeschool Ede,  de Christelijke Hogeschool Windesheim en voor het eerst de Christelijke Hogeschool VIAA ondergedompeld in de baptistische theologie (Doing Theology), gemeentevisie, spiritualiteit, missie en kijk op leiderschap. 

Tijdens een slotbijeenkomst op 8 februari hebben we verschillende studenten gevraagd hun ervaringen met ons te delen, hieronder volgt een korte greep van hun reacties:

Na vele jaren met theologie bezig geweest te zijn, leerde ik eindelijk eens om die theologie in dialoog te brengen met onze huidige context! Waardoor niet alleen de theologie, maar ook de maatschappij veel meer voor mij is gaan leven als vindplek waar God bezig is.

(Robert-Jan Nijland, Windesheim Zwolle)

Tijdens de minor aan het Baptisten Seminarium hoopte ik niet alleen te groeien als theoloog, maar ook in hoe ik mijn leiderschap vorm geef. Ik heb meer grip gekregen op wat voor leider ik ben en hoe ik met behulp van 'theology the baptist way' van daaruit de gemeente kan dienen.

(Martin Edens, CHE)

Een liefdevolle, zorgzame en inspirerende plek waar we toegerust worden om trouw Jezus Christus te volgen en nieuwsgierig onze plek in Gods missie in te nemen in onze snel veranderende tijd.

(Bert van Maaswaal, pionier in Breda)

Je zou hoogtevrees krijgen van de berg die ik de afgelopen vijf maanden in de minor heb beklommen. Maar het uitzicht is fantastisch.

(Peter Kruijt, Evangelisch College)

De persoonlijke en bevlogen aanpak van het seminarium geeft mij elk college opnieuw inspiratie. Ik heb hier geleerd hoe ik Jezus en mijn gemeente beter kan dienen. Gaandeweg mijn traject ontdekte ik tot mijn vreugde dat ik, als evangelische voorganger, zeker ook baptist ben.

(Pieter Weerd, Evangelisch College, voorganger Evangeliegemeente de Rots, Veenendaal)

Docenten

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024