Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Theologische Vorming

Baptisten Seminarium

"Groeien in toegewijde aarde"

Welkom bij het Baptisten Seminarium!

Leuk dat je ons gevonden hebt! Als Baptisten Seminarium houden we ons bezig met de Bijbel, mensen, onderzoek, discipelschap en de gemeentepraktijk. Voor ons zijn dit kernwoorden die passen bij theologische vorming. We bieden verschillende studiemogelijkheden aan: je kunt een opleiding aan diverse HBO- of WO-instellingen volgen, maar je kunt ook de sprekersroute volgen, die interessant is voor mensen die niet zozeer voorganger willen worden, maar wel regelmatig voorgaan in diensten. Ook denken we graag mee in trajecten op maat.

Studeren in een gemeenschap

Als seminarium vinden we het belangrijk om het geleerde geloof te verbinden aan het geleefde geloof. Een studie aan het seminarium daagt je daarom ook uit om niet alleen over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Tijdens gesprekken over je studievoortgang zullen we daarom ook met elkaar spreken over je ontwikkelingen als discipel van Jezus en met elkaar bidden. Wanneer we als baptisten stellen dat geloven geen zaak is van het individu, geldt dat evenzo voor een theologiestudie. Je treft op dit gedeelte van onze website o.a. informatie aan over onze routes, docenten, studiematerialen, onderzoek en publicaties. Desondanks kan het gebeuren dat je iets niet kunt vinden wat je wel wilt weten. Neem in dat geval contact met ons op, dan staan we je zo snel mogelijk te woord!

Routes

Op zaterdag 2 november vindt in Missiecentrum De Wegwijzer in Almere de nieuwste editie van Missie.nu plaats. Bekijk nu het programma!

Tijdens deze landelijke inpiratiedag stellen we ons de vraag wat het in onze tijd betekent om mee te doen in de missie van God in de wereld. Sprekers dit jaar zijn Jan Wolsheimer, Hans Burger en Margrietha Reinders. Thema is: Open voor de ANDER.

MissieNu2019 Flyer A4deflr

Kortingscode via secretaris gemeente?

We willen dit jaar de dag ook buiten onze eigen kring van Unie en ABC actief promoten. Hiervoor zijn we een strategische samenwerking met kenniscentrum AKZ+ aangegaan. De kosten zijn hierdoor hoger dan voorgaande jaren, maar leden uit Unie- en ABC-gemeenten krijgen met een kortingscode maar liefst €30 korting per persoon bij aanmelding! Vraag uw secretaris of voorganger naar deze code om van deze korting te profiteren!

LET OP: De kortingscode is alleen bedoeld voor leden en vrienden van de eigen gemeente. 

Meer informatie en aanmelden voor missie.nu: www.missie.nu

Docenten

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024