Theologische Vorming

Baptisten Seminarium

"Groeien in toegewijde aarde"

TV coronacrisis 1

Welkom bij het Baptisten Seminarium!

Leuk dat je ons gevonden hebt! Als Baptisten Seminarium houden we ons bezig met de Bijbel, mensen, onderzoek, discipelschap en de gemeentepraktijk. Voor ons zijn dit kernwoorden die passen bij theologische vorming. We bieden verschillende studiemogelijkheden aan: je kunt een opleiding aan diverse HBO- of WO-instellingen volgen, maar je kunt ook de sprekersroute volgen, die interessant is voor mensen die niet zozeer voorganger willen worden, maar wel regelmatig voorgaan in diensten. Ook denken we graag mee in trajecten op maat.

Studeren in een gemeenschap

Als seminarium vinden we het belangrijk om het geleerde geloof te verbinden aan het geleefde geloof. Een studie aan het seminarium daagt je daarom ook uit om niet alleen over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Tijdens gesprekken over je studievoortgang zullen we daarom ook met elkaar spreken over je ontwikkelingen als discipel van Jezus en met elkaar bidden. Wanneer we als baptisten stellen dat geloven geen zaak is van het individu, geldt dat evenzo voor een theologiestudie. Je treft op dit gedeelte van onze website o.a. informatie aan over onze routes, docenten, studiematerialen, onderzoek en publicaties. Desondanks kan het gebeuren dat je iets niet kunt vinden wat je wel wilt weten. Neem in dat geval contact met ons op, dan staan we je zo snel mogelijk te woord!

Routes

Op vrijdag 6 september vindt de opening plaats van het 61e collegejaar van het Baptisten Seminarium in het Baptist House te Amsterdam!

Naast de feestelijke diplomering zal scheidend rector Teun van der Leer zijn afscheidscollege met als titel “Heer, leer ons bidden” verzorgen. Van der Leer was de afgelopen 12 jaar rector van het seminarium en neemt per 1 september in deze hoedanigheid afscheid. Wel blijft hij als docent bij het seminarium betrokken. Graag nodigen we u van harte uit om deze bijzondere combinatie van opening, afscheid en diplomering met ons te vieren!

Waar? Baptist House, Postjesweg 150 te Amsterdam
Wanneer?  Vrijdag 6 september, van 19.30 uur tot 21.00 uur

Programma

19.00

Inloop met koffie, thee en feestelijke traktatie

19.30

Opening door Hans Riphagen & Marijn Vlasblom

19.45

Afscheidscollege door Teun van der Leer

“Heer, leer ons bidden”
Gebed als bron en vrucht van theologie

20.15

Afscheid Teun van der Leer als rector

20.30

Diplomering

21.00

Afsluiting, gevolgd door hapje en drankje.

Mogen we rekenen op uw komst? Met oog op de capaciteit van ons gebouw en de catering, zouden we u willen vragen zich hiervoor aan te melden via: http://tiny.cc/semopen19

Docenten

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024