Theologische Vorming

Baptisten Seminarium

"Groeien in toegewijde aarde"

Welkom bij het Baptisten Seminarium!

Leuk dat je ons gevonden hebt! Als Baptisten Seminarium houden we ons bezig met de Bijbel, mensen, onderzoek, discipelschap en de gemeentepraktijk. Voor ons zijn dit kernwoorden die passen bij theologische vorming. We bieden verschillende studiemogelijkheden aan: je kunt een opleiding aan diverse HBO- of WO-instellingen volgen, maar je kunt ook de sprekersroute volgen, die interessant is voor mensen die niet zozeer voorganger willen worden, maar wel regelmatig voorgaan in diensten. Ook denken we graag mee in trajecten op maat.

Studeren in een gemeenschap

Als seminarium vinden we het belangrijk om het geleerde geloof te verbinden aan het geleefde geloof. Een studie aan het seminarium daagt je daarom ook uit om niet alleen over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Tijdens gesprekken over je studievoortgang zullen we daarom ook met elkaar spreken over je ontwikkelingen als discipel van Jezus en met elkaar bidden. Wanneer we als baptisten stellen dat geloven geen zaak is van het individu, geldt dat evenzo voor een theologiestudie. Je treft op dit gedeelte van onze website o.a. informatie aan over onze routes, docenten, studiematerialen, onderzoek en publicaties. Desondanks kan het gebeuren dat je iets niet kunt vinden wat je wel wilt weten. Neem in dat geval contact met ons op, dan staan we je zo snel mogelijk te woord!

Routes

In april en mei bood het Baptisten Seminarium voor het eerst een reeks van zes colleges aan over het onderwerp ‘Islam als uitdaging’. Een terugblik.

Veertien deelnemers gingen onder leiding van prof. dr. Bernhard Reitsma aan de slag met zijn boek ‘Kwetsbare liefde. De kerk, de islam en de drie-enige God’. 

Over veel meer dan de islam 

Sibbele Meindertsma, predikant Baptistengemeente Rotterdam-Centrum en missionair pionier Rotterdam-Oude Noorden, was een van de deelnemers. "De cursus ‘Uitdaging van de islam' gaat over veel meer dan de islam alleen", zegt hij naderhand. "De cursus daagt je uit om thema's als andere godsdiensten, het lijden, Israël en christelijke politiek opnieuw te doordenken vanuit een gezond bijbels-theologisch kader. De cursus helpt je om vanuit je eigen geloof op een verbindende manier het gesprek aan te gaan met andersgelovigen."

Islamcursus citaat1 web

Getuigend aanwezig zijn

Emeritus-voorganger Pieter Jager:  "De uitdaging van de islam voor theologie en de kerk. Een diepgaande bezinning op je overtuiging om in het gesprek met moslims getuigend aanwezig te zijn."

Een verrijking voor iedere predikant

Wietse van der Hoek, voorganger Baptistengemeente Beth-El, Hoogeveen: "Een prachtige cursus waarin je opnieuw leert kijken naar jezelf, het christendom en onze verhouding tot de islam. Een verrijking voor iedere predikant die zoekt naar nieuwe wegen om de islam te zien, te begrijpen en te bereiken."

Islamcursus citaat4 web

Lees hier een uitgebreide terugblik in een blog van communicatiemedewerker Gerdien Karssen.

Nieuwe kans in 2020

Volgend voorjaar wordt de cursus opnieuw aangeboden. Deze kan dan opnieuw ook worden gevolgd in het kader van Permanente Educatie, tegen een nog te bepalen vergoeding. Wilt u op de hoogte worden gesteld als hierover nadere informatie bekend is? Laat dat dan even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Docenten

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024