Theologische Vorming

Baptisten Seminarium

"Groeien in toegewijde aarde"

Welkom bij het Baptisten Seminarium!

Leuk dat je ons gevonden hebt! Als Baptisten Seminarium houden we ons bezig met de Bijbel, mensen, onderzoek, discipelschap en de gemeentepraktijk. Voor ons zijn dit kernwoorden die passen bij theologische vorming. We bieden verschillende studiemogelijkheden aan: je kunt een opleiding aan diverse HBO- of WO-instellingen volgen, maar je kunt ook de sprekersroute volgen, die interessant is voor mensen die niet zozeer voorganger willen worden, maar wel regelmatig voorgaan in diensten. Ook denken we graag mee in trajecten op maat.

Studeren in een gemeenschap

Als seminarium vinden we het belangrijk om het geleerde geloof te verbinden aan het geleefde geloof. Een studie aan het seminarium daagt je daarom ook uit om niet alleen over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Tijdens gesprekken over je studievoortgang zullen we daarom ook met elkaar spreken over je ontwikkelingen als discipel van Jezus en met elkaar bidden. Wanneer we als baptisten stellen dat geloven geen zaak is van het individu, geldt dat evenzo voor een theologiestudie. Je treft op dit gedeelte van onze website o.a. informatie aan over onze routes, docenten, studiematerialen, onderzoek en publicaties. Desondanks kan het gebeuren dat je iets niet kunt vinden wat je wel wilt weten. Neem in dat geval contact met ons op, dan staan we je zo snel mogelijk te woord!

Routes

Op woensdag 13 november vindt in het Baptist House een symposium over 'de ideale kerk?' plaats. Aanleiding is het proefschrift 'Diaspora as Mission' van onderzoeker en seminarium-docent Daniël Drost dat hij een dag eerder verdedigt.

Titel van het symposium is 'Recovering from ecclesial idealism'. In onze ideeën over de kerk kunnen we nogal idealistisch zijn. Dat speelt zeker op nu we ons realiseren dat we in een post-christendomtijd leven. De kerk lijkt steeds minder invloed  te hebben in onze samenleving. Hoe gaan we daarmee om? Een tandje bijzetten? Harder werken en bidden om de samenleving te beïnvloeden? Of juist inzetten op een kleine, maar standvastige tegen-cultuur? Waarin we het koninkrijk echt uitleven?

Deze reacties laten onze idealen zien. En deze idealen kunnen inspireren, maar kunnen ons ook uitputten. Daar gaat dit symposium over. Vanuit verschillende achtergronden zullen de sprekers delen en reflecteren op kerkelijk idealisme en hoe we er van bij kunnen komen.

Het symposium duurt van 9.30 tot 15.00 uur. Sprekers zijn onder meer Paul Martens (Baylor University), Fernando Enns (Vrije Universiteit), Henk Bakker (Vrije Universiteit), Mike Pears (IBTSC), Regien Smit (PhD Vrije Universiteit) en Hans Riphagen (Baptisten Seminarium).

Aanmelden kan hier.

  • Lees hier meer over het onderzoek van Daniël Drost.
  • Bekijk hier de flyer van het symposium. 

Docenten

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024