Theologische Vorming

Baptisten Seminarium

"Groeien in toegewijde aarde"

Welkom bij het Baptisten Seminarium!

Leuk dat je ons gevonden hebt! Als Baptisten Seminarium houden we ons bezig met de Bijbel, mensen, onderzoek, discipelschap en de gemeentepraktijk. Voor ons zijn dit kernwoorden die passen bij theologische vorming. We bieden verschillende studiemogelijkheden aan: je kunt een opleiding aan diverse HBO- of WO-instellingen volgen, maar je kunt ook de sprekersroute volgen, die interessant is voor mensen die niet zozeer voorganger willen worden, maar wel regelmatig voorgaan in diensten. Ook denken we graag mee in trajecten op maat.

Studeren in een gemeenschap

Als seminarium vinden we het belangrijk om het geleerde geloof te verbinden aan het geleefde geloof. Een studie aan het seminarium daagt je daarom ook uit om niet alleen over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Tijdens gesprekken over je studievoortgang zullen we daarom ook met elkaar spreken over je ontwikkelingen als discipel van Jezus en met elkaar bidden. Wanneer we als baptisten stellen dat geloven geen zaak is van het individu, geldt dat evenzo voor een theologiestudie. Je treft op dit gedeelte van onze website o.a. informatie aan over onze routes, docenten, studiematerialen, onderzoek en publicaties. Desondanks kan het gebeuren dat je iets niet kunt vinden wat je wel wilt weten. Neem in dat geval contact met ons op, dan staan we je zo snel mogelijk te woord!

Routes

In het Baptist House in Amsterdam is donderdag 27  februari een studiedag met als thema ‘Kennismaken met waarderende gemeenteopbouw’ in het kader van permanente educatie.

(Terug) in het voetspoor van Jezus is een veelgehoord verlangen. Maar… hoe doe je dat als gemeente? (Weer) eerst eindeloos vergaderen? Of de structuur veranderen? Of zoek je het vanuit de beweging van de kerkleden? Met deze kennismakingsdag proef je hoe eenvoudig het is om met waarderende gemeenteopbouw weer in het voetspoor van Jezus te komen. De dag is gericht op voorgangers, maar zij kunnen ook een oudste uit hun gemeente meenemen.

 

Op deze trainingsdag maak je kennis met

  • de methode van waarderende gemeenteopbouw
  • de achterliggende principes
  • enkele krachtige werkvormen
  • een manier van werken vanuit de christelijke spiritualiteit

Wat kun je verwachten op de dag zelf?

We gaan aan de slag met het maken van beleid vanuit het thema ‘in het voetspoor van Jezus’. Met elkaar zetten we twee stappen uit de methode, waardoor je een indruk krijgt hoe waarderende gemeenteopbouw werkt. Want hoe maak je zó beleid dat iedereen erachter staat, dat het daadwerkelijk uitgevoerd wordt?

Met waarderende gemeenteopbouw doe je vanaf het eerste moment wat je gelooft en beoogt. De achterliggende principes zijn daarin belangrijk. We reflecteren tijdens de studiedag daarom uitgebreid op de gezette stappen.

Meer informatie

Trainer: Else Roza is mede-oprichter van Met andere ogen, specialisten in waarderende gemeenteontwikkeling
Doelgroep: voorgangers, één van je mede-oudsten is welkom
Datum: donderdag 27 februari van 10.00 tot 15.30 uur, inloop om 9.30 uur
Locatie: Baptist House, Postjesweg 150, 1061 AX Amsterdam
Prijs: 75 euro per persoon
Info en opgave: https://baptisten.nl/permanente-educatie

Bekijk de flyer over de studiedag

Docenten

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024