Theologische Vorming

Baptisten Seminarium

"Groeien in toegewijde aarde"

Welkom bij het Baptisten Seminarium!

Leuk dat je ons gevonden hebt! Als Baptisten Seminarium houden we ons bezig met de Bijbel, mensen, onderzoek, discipelschap en de gemeentepraktijk. Voor ons zijn dit kernwoorden die passen bij theologische vorming. We bieden verschillende studiemogelijkheden aan: je kunt een opleiding aan diverse HBO- of WO-instellingen volgen, maar je kunt ook de sprekersroute volgen, die interessant is voor mensen die niet zozeer voorganger willen worden, maar wel regelmatig voorgaan in diensten. Ook denken we graag mee in trajecten op maat.

Studeren in een gemeenschap

Als seminarium vinden we het belangrijk om het geleerde geloof te verbinden aan het geleefde geloof. Een studie aan het seminarium daagt je daarom ook uit om niet alleen over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Tijdens gesprekken over je studievoortgang zullen we daarom ook met elkaar spreken over je ontwikkelingen als discipel van Jezus en met elkaar bidden. Wanneer we als baptisten stellen dat geloven geen zaak is van het individu, geldt dat evenzo voor een theologiestudie. Je treft op dit gedeelte van onze website o.a. informatie aan over onze routes, docenten, studiematerialen, onderzoek en publicaties. Desondanks kan het gebeuren dat je iets niet kunt vinden wat je wel wilt weten. Neem in dat geval contact met ons op, dan staan we je zo snel mogelijk te woord!

Routes

Op 6 maart en 3 april organiseren het Baptisten Seminarium en het Evangelisch College twee open dagen voor de sprekersroute! Vijf redenen om één van de twee te bezoeken!

In 2018 is het Baptisten Seminarium een unieke samenwerking aangegaan met het Evangelisch College om gezamenlijk een nieuwe sprekersroute te lanceren. Inmiddels volgen ruim 40 studenten onze route! Ook voor komend jaar begint de interesse te komen. Om je een goede indruk te geven van de mogelijkheden, organiseren we twee open collegedagen om bij aan te schuiven. Hierbij geven we je vijf redenen om daar naartoe te komen...

 

 1. Je proeft de sfeer
  Sfeerproeven is altijd belangrijk. Zou je je thuisvoelen in deze setting en manier van lesgeven? Sluit dit aan bij je verwachtingen en wensen?
 2. Je ontmoet medestudenten
  Ideaal, even andere studenten vragen naar hun ervaringen, de studiedruk, en combinatie met andere werkzaamheden en/of gezin. Misschien hebben ze nog wel tips voor je, of boeken die je kunt overnemen...
 3. Je krijgt een indruk van het niveau
  Voor de sprekersroute vragen we HBO-denk en werkniveau, maar hoe dat er concreet uitziet kun je tijdens een open dag ervaren.
 4. Je ontdekt de ideale route naar het Baptist House
  Wij adviseren trein en metro binnen Amsterdam, maar altijd fijn om de route een keer gedaan te hebben voor je hier vaker komt. Vanaf Amsterdam Zuid pak je het beste de Metro (50) richting Isolatorweg, wij bevinden ons vlak naast halte Postjesweg!
 5. Je kunt al je vragen stellen in de pauzes
  Gedurende de dag zijn er verschillende mensen aanwezig die al je vragen over de sprekersroute kunnen beantwoorden. Schiet ons even aan op de gang en je hebt gelijk de informatie die je nodig hebt!

De open vrijdagen zijn van 13.30 - 21.00 uur, maar je kunt er ook voor kiezen een deel van de dag bij te wonen. Klik hier om je op te geven!

Docenten

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024