Theologische Vorming

Baptisten Seminarium

"Groeien in toegewijde aarde"

Welkom bij het Baptisten Seminarium!

Leuk dat je ons gevonden hebt! Als Baptisten Seminarium houden we ons bezig met de Bijbel, mensen, onderzoek, discipelschap en de gemeentepraktijk. Voor ons zijn dit kernwoorden die passen bij theologische vorming. We bieden verschillende studiemogelijkheden aan: je kunt een opleiding aan diverse HBO- of WO-instellingen volgen, maar je kunt ook de sprekersroute volgen, die interessant is voor mensen die niet zozeer voorganger willen worden, maar wel regelmatig voorgaan in diensten. Ook denken we graag mee in trajecten op maat.

Studeren in een gemeenschap

Als seminarium vinden we het belangrijk om het geleerde geloof te verbinden aan het geleefde geloof. Een studie aan het seminarium daagt je daarom ook uit om niet alleen over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Tijdens gesprekken over je studievoortgang zullen we daarom ook met elkaar spreken over je ontwikkelingen als discipel van Jezus en met elkaar bidden. Wanneer we als baptisten stellen dat geloven geen zaak is van het individu, geldt dat evenzo voor een theologiestudie. Je treft op dit gedeelte van onze website o.a. informatie aan over onze routes, docenten, studiematerialen, onderzoek en publicaties. Desondanks kan het gebeuren dat je iets niet kunt vinden wat je wel wilt weten. Neem in dat geval contact met ons op, dan staan we je zo snel mogelijk te woord!

Routes

In oktober start het intervisietrack The Undefended Leader. Voor voorgangers die zich willen verdiepen in leiderschap. Lees meer over deze en andere programma's in het kader van Permanente Educatie.

Hoe komt het dat mijn agenda toch steeds weer dichtslibt? En mijn hoofd op den duur ook … Waarom tonen gemeenteleden niet meer initiatief? Welk effect heeft mijn houding op gemeenteleden?

Herken je je als voorganger in deze vragen, dan is een intervisietrack The Undefended Leader iets voor jou. De track start in oktober en duurt een half jaar en wordt in samenwerking met het Baptisten Seminarium georganiseerd. Trainers zijn Oeds Blok en Liesbeth van Tongeren. Meer info lees je in de flyer.

Flyer Undefended Leader 2020

Coronatijd: tijd voor Permanente Educatie

Naast dit traject biedt het Baptisten Seminarium, samen met verschillende partners, nog andere programma’s aan. De coronatijd biedt misschien wel juist gelegenheid voor voorgangers met hun Permanente Educatie aan de slag te gaan. Immers, na een tijd van alles regelen rondom online diensten, ontdekken van nieuwe mogelijkheden om pastoraal verbinding te maken, je aan te sluiten bij diaconale initiatieven in je dorp of wijk, komt er ook een moment waarop je andere dingen ontdekt. Hoe kan ik digitaal leren, wat zijn goede bronnen enzovoort? Op de pagina van Permanente Educatie vind je een aantal tips, zoals ‘ Samen Barth lezen’, ‘Weet wat je gelooft’, ‘NT Wright online’ en nog veel meer! Daarnaast is dit een ideale periode om aan je eigen ontwikkeling als voorganger te werken, om een plan te maken voor je Permanente Educatie. Ook daar zijn online workshops voor.

Docenten

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024