Theologische Vorming

Baptisten Seminarium

"Groeien in toegewijde aarde"

Welkom bij het Baptisten Seminarium!

Leuk dat je ons gevonden hebt! Als Baptisten Seminarium houden we ons bezig met de Bijbel, mensen, onderzoek, discipelschap en de gemeentepraktijk. Voor ons zijn dit kernwoorden die passen bij theologische vorming. We bieden verschillende studiemogelijkheden aan: je kunt een opleiding aan diverse HBO- of WO-instellingen volgen, maar je kunt ook de sprekersroute volgen, die interessant is voor mensen die niet zozeer voorganger willen worden, maar wel regelmatig voorgaan in diensten. Ook denken we graag mee in trajecten op maat.

Studeren in een gemeenschap

Als seminarium vinden we het belangrijk om het geleerde geloof te verbinden aan het geleefde geloof. Een studie aan het seminarium daagt je daarom ook uit om niet alleen over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Tijdens gesprekken over je studievoortgang zullen we daarom ook met elkaar spreken over je ontwikkelingen als discipel van Jezus en met elkaar bidden. Wanneer we als baptisten stellen dat geloven geen zaak is van het individu, geldt dat evenzo voor een theologiestudie. Je treft op dit gedeelte van onze website o.a. informatie aan over onze routes, docenten, studiematerialen, onderzoek en publicaties. Desondanks kan het gebeuren dat je iets niet kunt vinden wat je wel wilt weten. Neem in dat geval contact met ons op, dan staan we je zo snel mogelijk te woord!

Routes

Op vrijdag 4 september viert het seminarium haar jaarlijkse diplomering met een openingscollege van Henk Bakker!

 Vanwege de beperkte mogelijkheden door alle corona-maatregelen is de opening van het seminariumjaar dit jaar niet in het Baptist House te Amsterdam, maar in Ede. Op vrijdagavond opent de Goede Herderkerk aldaar haar deuren voor studenten, diplomisten en enkele gasten. "Als seminarium leven we graag gastvrijheid uit, maar dat botst soms met de nu geldende anderhalvemeter-regels. Omdat we de zeven diplomisten en hun geliefden in ieder geval gelegenheid wilde bieden om fysiek aanwezig te zijn, hebben we de toegang voor vele anderen moeten beperken", aldus conrector Marijn Vlasblom. Voor alle andere geinteresseerden is er een livestream beschikbaar via YouTube die van harte is aanbevolen.

Tijdens de opening van het seminariumjaar zal prof. dr. Henk Bakker stilstaan bij de vraagstukken rondom Jezus, toegepast op de huidige wereldwijde ontwikkelingen. Bakker heeft in de afgelopen vier jaar aan een boek over Jezus geschreven, waarin hij allerlei inzichten vanuit het hedendaagse Jezus-onderzoek verwerkt. Vanaf eind september is "Jezus: Reconstructie en revisie" overal beschikbaar. 

Daarnaast zullen maar liefst 7 studenten hun seminariumdiploma in ontvangst nemen en 2 studenten het certificaat van de sprekersroute. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur en is live te volgen via bovenstaande kader. Na afloop blijft de opname beschikbaar.

 

Docenten

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024