Theologische Vorming

Baptisten Seminarium

"Groeien in toegewijde aarde"

Welkom bij het Baptisten Seminarium!

Leuk dat je ons gevonden hebt! Als Baptisten Seminarium houden we ons bezig met de Bijbel, mensen, onderzoek, discipelschap en de gemeentepraktijk. Voor ons zijn dit kernwoorden die passen bij theologische vorming. We bieden verschillende studiemogelijkheden aan: je kunt een opleiding aan diverse HBO- of WO-instellingen volgen, maar je kunt ook de sprekersroute volgen, die interessant is voor mensen die niet zozeer voorganger willen worden, maar wel regelmatig voorgaan in diensten. Ook denken we graag mee in trajecten op maat.

Studeren in een gemeenschap

Als seminarium vinden we het belangrijk om het geleerde geloof te verbinden aan het geleefde geloof. Een studie aan het seminarium daagt je daarom ook uit om niet alleen over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Tijdens gesprekken over je studievoortgang zullen we daarom ook met elkaar spreken over je ontwikkelingen als discipel van Jezus en met elkaar bidden. Wanneer we als baptisten stellen dat geloven geen zaak is van het individu, geldt dat evenzo voor een theologiestudie. Je treft op dit gedeelte van onze website o.a. informatie aan over onze routes, docenten, studiematerialen, onderzoek en publicaties. Desondanks kan het gebeuren dat je iets niet kunt vinden wat je wel wilt weten. Neem in dat geval contact met ons op, dan staan we je zo snel mogelijk te woord!

Routes

Vorige week bezochten Eugene Poppe en Peter Kos namens de Unie van Baptistengemeenten het project Ruth in Boekarest. Ze vloggen hier over hun ervaringen...

Tussen 7-11 november gingen Eugene Poppe (Veenendaal) en Peter Kos (Utrecht de Rank) namens de Unie van Baptistengemeenten naar project Ruth in Boekarest. Project Ruth zet zich in voor de Roma zigeuner bevolking. Ooit begon het als kinderwerk en inmiddels is er een basisschool, medische zorg, pastoraal werk en zijn er veel diaconale projecten. Dit is hard nodig omdat de Roma-zigeuners grotendeels in armoede leven, worden gemarginaliseerd en uitgesloten. Het project is gerelateerd aan de Roemeense Baptistenunie.

Een ander onderdeel van het project is de Gypsy Smith Leadership Training School. Voorgangers en leiders uit de Roma gemeenschap hebben drie keer per jaar een week de gelegenheid om lessen te volgen, Als ze in totaal acht weken lessen hebben gevolgd krijgen ze een certificaat. Belangrijker dan dit certificaat is het ontvangen van onderwijs waardoor ze beter in staat zijn vorm te geven  aan hun bediening in vaak moeilijke omstandigheden. Het was de 6e keer dat het seminarium twee docenten uitzond. Hieronder een kort videoverslag van hen.

Docenten

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024