Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Theologische Vorming

Baptisten Seminarium

"Groeien in toegewijde aarde"

Welkom bij het Baptisten Seminarium!

Leuk dat je ons gevonden hebt! Als Baptisten Seminarium houden we ons bezig met de Bijbel, mensen, onderzoek, discipelschap en de gemeentepraktijk. Voor ons zijn dit kernwoorden die passen bij theologische vorming. We bieden verschillende studiemogelijkheden aan: je kunt een opleiding aan diverse HBO- of WO-instellingen volgen, maar je kunt ook de sprekersroute volgen, die interessant is voor mensen die niet zozeer voorganger willen worden, maar wel regelmatig voorgaan in diensten. Ook denken we graag mee in trajecten op maat.

Studeren in een gemeenschap

Als seminarium vinden we het belangrijk om het geleerde geloof te verbinden aan het geleefde geloof. Een studie aan het seminarium daagt je daarom ook uit om niet alleen over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Tijdens gesprekken over je studievoortgang zullen we daarom ook met elkaar spreken over je ontwikkelingen als discipel van Jezus en met elkaar bidden. Wanneer we als baptisten stellen dat geloven geen zaak is van het individu, geldt dat evenzo voor een theologiestudie. Je treft op dit gedeelte van onze website o.a. informatie aan over onze routes, docenten, studiematerialen, onderzoek en publicaties. Desondanks kan het gebeuren dat je iets niet kunt vinden wat je wel wilt weten. Neem in dat geval contact met ons op, dan staan we je zo snel mogelijk te woord!

Routes

Er blijkt veel vraag te zijn naar de seminariumzondagen van 2019. Deze zijn bekend en u kunt zich al registreren!

Het Baptisten Seminarium geeft ook in 2019 gemeenten de mogelijkheid om of twee keer per jaar een student voor een spreekbeurt in te plannen.

Relatie gemeente en seminarium vitaal

Het is de intentie van het seminarium dat al tijdens de opleiding gemeenten en studenten elkaar leren kennen. Niet alleen met het oog op de toekomst, maar ook als het gaat om opleiding en vorming tijdens de opleiding. Studenten zijn vaak al voor een deel gevormd in de gemeente(n) waar zij zijn opgegroeid of nu deel van uitmaken. Deze vorming gaat door ook als ze studeren, zowel in hun thuisgemeente als tijdens stages. Er is nagedacht over een manier om nog meer studenten met nog meer gemeenten in contact te brengen tijdens de opleiding.

Data

Een eerste mogelijkheid wordt geboden in het plannen van twee seminariumzondagen per jaar waarop studenten beschikbaar zijn voor het voorgaan in een dienst:

  • 10 februari 2019
  • 17 november 2019

U kunt zich als gemeente hier aanmelden voor een seminariumzondag!

Docenten

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024