Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Theologische Vorming

Baptisten Seminarium

"Groeien in toegewijde aarde"

Welkom bij het Baptisten Seminarium!

Leuk dat je ons gevonden hebt! Als Baptisten Seminarium houden we ons bezig met de Bijbel, mensen, onderzoek, discipelschap en de gemeentepraktijk. Voor ons zijn dit kernwoorden die passen bij theologische vorming. We bieden verschillende studiemogelijkheden aan: je kunt een opleiding aan diverse HBO- of WO-instellingen volgen, maar je kunt ook de sprekersroute volgen, die interessant is voor mensen die niet zozeer voorganger willen worden, maar wel regelmatig voorgaan in diensten. Ook denken we graag mee in trajecten op maat.

Studeren in een gemeenschap

Als seminarium vinden we het belangrijk om het geleerde geloof te verbinden aan het geleefde geloof. Een studie aan het seminarium daagt je daarom ook uit om niet alleen over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Tijdens gesprekken over je studievoortgang zullen we daarom ook met elkaar spreken over je ontwikkelingen als discipel van Jezus en met elkaar bidden. Wanneer we als baptisten stellen dat geloven geen zaak is van het individu, geldt dat evenzo voor een theologiestudie. Je treft op dit gedeelte van onze website o.a. informatie aan over onze routes, docenten, studiematerialen, onderzoek en publicaties. Desondanks kan het gebeuren dat je iets niet kunt vinden wat je wel wilt weten. Neem in dat geval contact met ons op, dan staan we je zo snel mogelijk te woord!

Routes

Het Baptisten Seminarium wordt 60, en dat is reden voor een bijzondere opening op vrijdag 7 september!

Het Baptisten Seminarium bestaat dit jaar zestig jaar. Dat wordt gevierd met een bijzondere opening van het nieuwe collegejaar, op vrijdag 7 september in het Baptist House in Amsterdam. Belangstellenden zijn van harte welkom.

September 1958. In de nadagen van de verzuiling richt de Unie van Baptistengemeenten een eigen seminarium op in Utrecht. De kerken in Nederland zijn dan nog goed gevuld, de term secularisatie is nog ver van ons bed. Zestig jaar later is de wekker gegaan en lanceert het seminarium een nieuw curriculum met een stevig missionaire inslag.

Maar wat betekent dit voor voorgangers en leiders die worden opgeleid voor een kerk in de marge? Dr. Jan Martijn Abrahamse opent het zestigste seminariumjaar met een prikkelend college over het ambt in een post-dominerende kerk, onder de titel ‘Zwakkelingen en prutsers’. 

Naar verwachting zullen op 7 september tevens negen studenten afstuderen en hun diploma of getuigschrift in ontvangst nemen. Daarnaast zullen diverse oud-studenten op originele wijze van zich laten horen. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Van harte welkom!

Klik hier voor de PDF

Programma 7 september

  • 19.00   Inloop en ontvangst
  • 19.30  Opening collegejaar
  • 19.50  Alumni aan het woord
  • 20.00  Dr. Jan Martijn Abrahamse: Zwakkelingen en prutsers:  Ambt   in een post-dominerende kerk
  • 20.30  Diploma-uitreiking
  • 21.00  Afsluiting (Na afloop ontmoeting onder genot van hapje en drankje.)

Locatie: Baptist House, Postjesweg 150 te Amsterdam

Docenten

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024