Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Eugene Poppe & Peter Kos vloggen vanuit Boekarest

Vorige week bezochten Eugene Poppe en Peter Kos namens de Unie van Baptistengemeenten het project Ruth in Boekarest. Ze vloggen hier over hun ervaringen...

Tussen 7-11 november gingen Eugene Poppe (Veenendaal) en Peter Kos (Utrecht de Rank) namens de Unie van Baptistengemeenten naar project Ruth in Boekarest. Project Ruth zet zich in voor de Roma zigeuner bevolking. Ooit begon het als kinderwerk en inmiddels is er een basisschool, medische zorg, pastoraal werk en zijn er veel diaconale projecten. Dit is hard nodig omdat de Roma-zigeuners grotendeels in armoede leven, worden gemarginaliseerd en uitgesloten. Het project is gerelateerd aan de Roemeense Baptistenunie.

Een ander onderdeel van het project is de Gypsy Smith Leadership Training School. Voorgangers en leiders uit de Roma gemeenschap hebben drie keer per jaar een week de gelegenheid om lessen te volgen, Als ze in totaal acht weken lessen hebben gevolgd krijgen ze een certificaat. Belangrijker dan dit certificaat is het ontvangen van onderwijs waardoor ze beter in staat zijn vorm te geven  aan hun bediening in vaak moeilijke omstandigheden. Het was de 6e keer dat het seminarium twee docenten uitzond. Hieronder een kort videoverslag van hen.

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024