Christelijke Hogeschool Ede

Studenten die de opleiding Godsdienst Pastoraal Werk (GPW) aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) of Christelijke Hogeschool Windesheim (CHW) volgen, bieden we een aantal trajecten aan om kennis te maken met evangelische en baptistische theologie en/of voor te sorteren op het voorgangerschap binnen onze kerkgenootschappen. Deze trajecten starten allemaal met de minor Missionair Leiderschap die in het Baptist House te Amsterdam wordt aangeboden.

Instappen

  • CHE-studenten kiezen in het derde jaar (in geval van voltijd) in hun vrije minor-ruimte in het eerste semester voor de minor missionair leiderschap aan het seminarium.
  • CHW-studenten kiezen in het derde jaar in het tweede semester voor theologische verdieping (TV) 1 en 2 en volgen in het eerste semester van het vierde jaar de minor missionair leiderschap aan het seminarium.

Minor Missionair Leiderschap

Onze uitdagende minor focust nadrukkelijk op missionair leiderschap. In een tijd waarin geloven en het deel uitmaken van een geloofsgemeenschap niet vanzelfsprekend meer zijn, willen wij de boodschap van het Evangelie opnieuw doordenken en dicht bij onze tijd en ons eigen leven brengen. Deze uitdagende minor bied je de mogelijkheid om kennis te maken met onze manier van theologiseren en werken in de lokale gemeenten. Daarnaast is er een mogelijkheid om via deze minor direct een 1 of 3-jarige master aan de VU in te stappen zonder extra schakeltraject. Daarmee is het behalen van een universitair master voor HBO-studenten binnen een jaar mogelijk.

Trajecten

De minor missionair leiderschap kan op vier manieren worden gevolgd:

route CHE CHW

Premaster

Het is mogelijk om de minor ook te laten gelden als premaster voor de McClendon-master aan de VU te Amsterdam. Je krijgt dan een wat zwaarder pakket aan toetsing, maar kunt ná je CHE of CHW gelijk doorstromen richting de master aan de VU. Het is belangrijk van tevoren aan te geven dat je de minor als pre-master variant wilt volgen.

Kosten

Als je de opleiding volgt als minor en je bent daarvoor toegelaten en geregistreerd door je onderwijsinstelling, hoef je bij ons geen extra kosten te betalen. Is je inschrijving voor de minorruimte daar niet goed geregeld, zijn de kosten voor je eigen rekening. De post-hbo en post-academische routes worden per studiepunt betaald. De kosten zijn  als volgt opgebouwd:

  • Aangesloten bij Unie/ABC gemeenten: €50,- per EC
  • Niet aangesloten bij Unie/ABC gemeenten: €70,- per EC
  • Vakken Preekpraktijken 1 en 2: €250 per vak.

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024