VU: McClendon Master

McClendon MAster for Evangelical and Baptistic Theologies

Binnen de 1-jarige Master Exploring a Discipline kun je je verdiepen in evangelische en baptistische theologie via de zgn. McClendon Master, verbonden aan de McClendon Chair van het Baptistenseminarium. Je maakt uitgebreid kennis met de theologie van deze fascinerende Amerikaanse (ana)baptistische denker uit de tweede helft van de twintigste eeuw. Je zult een geoefend oog ontwikkelen in het kijken naar het geleefde geloof van kerken. Daarin zit ook het eigene van McClendon’s theologie. Kerken zijn geroepen om Jezus Christus na te volgen en samen het geloof in praktijk te brengen. Zo ontwikkelen zij praktijken die te bestuderen zijn en die hun geloof belichamen. Daarom staat de ethiek bij McClendon voorop, niet de leer. De leer volgt vanuit de ethiek en dat is verrassend. Dit is typerend voor veel baptistische en evangelische gemeenten.

Naast de algemene modules Hermeneutics en Reseaerch Skills, volg je in het eerste semester de vakken Evangelical & Baptistic Theology 1 en 2. In het tweede semester doe je een stage in een kerk of organisatie en schrijf je je onderzoek (Master-these). Tijdens je stage ontwikkel je onderzoeksvaardigheden (participerend onderzoek in de gemeente) en bereid je je voor op je eindonderzoek. Tevens kun je naar keuze ook preekvaardigheden, pastorale vaardigheden en leiderschapsvaardigheden ontwikkelen in de stage. Het eindprofiel is dat van een theoloog die hart heeft voor de kerk van Christus en geoefend is in academische reflectie. Je studeert af als ‘reflective researcher’, dat wil zeggen dat je op je eigen bekwaamheden kunt reflecteren en weet hoe je jezelf steeds moet verbeteren en uitdagen. Daarbij ben je ook ‘researcher’, dat wil zeggen onderzoeker. Je blijft kritisch nieuwsgierig en kent de waarde van onderzoek.

Als je je herkent in dit profiel en al zin krijgt in zo’n Master jaar, neem dat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met ons op!

De Master is Engelstalig, tenzij er alleen Nederlandssprekende studenten aan deelnemen.

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024