Veilige gemeente

Een veilige gemeente is een gemeente waarin mensen in vrijheid en verantwoordelijkheid kunnen groeien. Onderlinge afspraken over deze verantwoordelijkheden leggen een basis van vertrouwen om met elkaar te groeien in je geloof als persoon en als gemeente. Dit is de context waarin we informatie geven over we als gemeenten verder kunnen bouwen aan deze cultuur van vrijheid, verantwoordelijkheid, aanspreekbaarheid en rechtvaardigheid. Hiermee willen we een positieve benadering voor een veilige gemeente geven.

Voor de raad:

Voor vertrouwenspersonen (IVP):

Voor gemeenteleden:

Het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is doorgelinkt naar Jellien Westering en Bert Veneberg.    Jellien Westerink is vertrouwenspersoon in de BG Harderwijk en Bert Veneberg is vertrouwenspersoon in BG Ede Op Doortocht. Een van beiden zal de mail verzonden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. beantwoorden.

Zie ook:
Vertrouwenspersoon Unie van Baptistengemeente
Klachtencommissie SGL

Links

Stichting Gedragcode Leidinggevenden: https://www.sgl-platform.nl/go/wie-zijn-wij/
Artikelen/werkvormen voor bewustwording: https://www.sgl-platform.nl/go/downloads/
Vergelijkbare organisatie met werkvormen voor bewustwording: https://jop.nl/themas/jeugdpastoraat/veilig-jeugdwerk/stappenplan
Algemeen: https://www.inveiligehanden.nl

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024