Dutch Bulgarian Chinese (Simplified) Czech English Estonian French German Italian Russian Spanish Turkish Ukrainian

Regio's

Netwerken in regio's: verbinding met inhoud

We zijn gestart met een pilot in regio's. In eerste instantie in het Noorden, nu ook in Noord-West en Zuid-West. Zuid volgt ook binnenkort. In N/ZWest en Zuid is het een gezamenlijke pilot met ABC gemeenten. Op deze manier hopen we elkaar beter te leren kennen en meer verbonden te zijn met elkaar. Gemeenten hebben vaak vergelijkbare vragen die in hun context een andere benadering nodig hebben dan in een andere regio. Noord West en Zuid West verwoorden dit zo:

Wat we willen leren van andere gemeenten? Hoe kunnen we missionair zijn in deze tijd? Hoe gaan we om met de vergrijzing in onze gemeente? Hoe betrekken we de paar jongeren die er nog zijn? We hebben opeens migranten in de gemeente. Een zegen! Hoe betrekken we hen bij gemeente-zijn? We willen graag van elkaar leren en tegelijk ook delen van de ervaring die wij hebben! Laten we met deze pilot starten, elkaar met enige regelmaat (ook weer niet al te vaak) ontmoeten, in elkaars gemeenten voorgaan en zorgen voor een goed systeem waarin we ervaringen en vragen kunnen delen.

Regiodagen 2018 'Vruchtbaar verbonden'

Begin 2018 wordt er in alle regio's een Regiodag gehouden voor actieve betrokkenen in Unie- en ABC-gemeenten. Het worden dagen vol ontmoeting, inspiratie en workshops waarin we samen leren en ervaringen delen. Thema: Vruchtbaar verbonden. Kom ook! Meer informatie en aanmelden:

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende regio's. Langzamerhand worden deze pagina's gevuld met verhalen en informatie.

Regio Noord

Regio Noord

Regio Zuid

Regio Zuid

Regio Noord-West

Regio Noord-West

Regio Zuid-West

Regio Zuid-West

 

 

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024