Unie van Baptistengemeenten in Nederland

Projecten

...die het verschil maken...

Projecten 2019

De Unie van Baptistengemeenten en ABC gemeenten hebben gezamenlijk twaalf projecten van hoop verzameld. Projecten van gemeentestichting ver weg en dichtbij, projecten van praktische hulp op plekken waar de nood hoog is. Projecten binnen onze wereldwijde Baptisten- en CAMA-families, ondersteund door partnerorganisaties die in dat netwerk werkzaam zijn. U kunt hieronder meer informatie vinden over de verschillende projecten. Giften kunt u overmaken op bankrekeningnummer NL14 TRIO 0391 0156 13, t.n.v. Unie van Baptistengemeenten of op bankrekening NL40 INGB 0004 3810 81 t.n.v. ABC Gemeenten o.v.v. de naam van het project. Wilt u meer weten over nalaten/schenken aan zending, klik hier.  De zendingsprojecten zijn ook als folder te downloaden - klikt u daarvoor op deze link - in de folder vindt u tevens het collecterooster. 

NB: Deze website wordt momenteel aangepast! De gegevens kunnen tijdelijk onvolledig zijn

Turkije - Gemeentestichting Ordu

Turkije - Gemeentestichting Ordu

Elke maand besteden Unie en ABC aandacht aan een 'project van hoop'. In januari is dat een gemeentestichtingsproject in de plaats Ordu in Turkije.

Read more

Turkije - Gemeentestichting algemeen

Turkije - Gemeentestichting algemeen

Turkije behoort tot de landen met het laagste percentage christenen: naar schatting 0,2% van de 80 miljoen inwoners is christen. En dat, terwijl Turkije – ‘klein Azië’ – dankzij de zendingsreizen van de apostel Paulus een van de landen was waar de gemeente van Jezus Christus als eerste ontsprong. 

Read more

Sierra Leone - Theologische opleiding

Sierra Leone - Theologische opleiding

Goed opgeleide voorgangers zijn een noodzaak voor elk kerkgenootschap. Dat besef leeft ook bij de Baptisten Conventie in Sierra Leone (BCSL). Voorgangers zijn vaak niet alleen theologen, maar ook leraren, counselors, ontwikkelingswerkers en bemiddelaars in conflicten. 

Read more

Gemeentestichting Geitenkamp

Gemeentestichting Geitenkamp

Dirk Jan en Vera Riphagen wonen samen met hun zoontjes Boaz en Guido in de wijk de Geitenkamp in Arnhem-Noord. Het echtpaar zet zich daar sinds 2014 voor de wijk in en heeft als doel om een kleine christelijke gemeenschap van mensen uit de buurt te vormen. 

Read more

Syrië - Kindvriendelijke plaatsen

Syrië - Kindvriendelijke plaatsen

De huidige crisis in Syrië duurt nu al zeven jaar. Talloze mensen hebben hun woonplaats en land moeten ontvluchten vanwege de oorlog. Voor kinderen betekent dit onder meer dat ze geen gewone kindertijd kunnen beleven, dat ze jaren van hun schooltijd hebben gemist en zware trauma’s moeten verwerken.

Read more

Sierra Leone - Vrouwenwerk

Sierra Leone - Vrouwenwerk

Jarenlang is er vanuit het Nederlandse vrouwenwerk gegeven voor het werk van Aisha Oosterloo in Sierra Leone. Ondanks dat Hans en zij eind 2015 met pensioen gingen, willen we het vrouwenwerk van de Baptisten Conventie van Sierra Leone blijven ondersteunen.

Read more

India - Voedselzekerheid voor Dalit-vrouwen

India - Voedselzekerheid voor Dalit-vrouwen

In de provincie Vuyyuru in India zijn de arme Dalit-boeren afhankelijk geraakt van zaad- en kunstmestleveranciers, die steeds hogere prijzen kunnen vragen. In het christelijke Bethelziekenhuis zag men de gevolgen: 42% van de kinderen leidt aan ondervoeding.

Read more

Sierra Leone - Train een voorganger

Sierra Leone - Train een voorganger

Binnen de Baptisten Conventie van Sierra Leone is men er razend enthousiast over…. CCMP (Church en Community Mobilisation Process) – een methode om kerkleiders te trainen in het opzetten van een proces in hun eigen kerk en gemeenschap om samen de schouders te zetten onder maatschappelijke problemen.

Read more

Eerdere projecten

2013

2013

2014

2014

2015

2015

2016

2016

2017

2017

2018

2018

Projecten van Hoop 2019

De Unie van Baptistengemeenten en ABC gemeenten hebben gezamenlijk twaalf projecten van hoop verzameld. Projecten van gemeentestichting ver weg en dichtbij, projecten van praktische hulp op plekken waar de nood hoog is. Projecten binnen onze wereldwijde Baptisten- en CAMA-families, ondersteund door partnerorganisaties die in dat netwerk werkzaam zijn. 

Wilt u een project steunen? Dan kunt u uw gift overmaken op bankrekening NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie van Baptistengemeenten o.v.v. de naam van het project, of op bankrekening NL40 INGB 0004 3810 81 t.n.v. ABC Gemeenten o.v.v. de naam van het project. We zorgen ervoor dat het geld dan op de juiste plek terechtkomt. Van de giften wordt een klein percentage gebruikt voor de bekostiging van de fondswerving.

Elke maand brengen we één project extra onder uw aandacht brengen, als 'project van de maand' via o.a. de nieuwsbrief. Er is ook een eenvoudig collecterooster beschikbaar voor gemeenten die elke maand meedoen. Uiteraard staat het u ook vrij om op een ander moment van het jaar voor een project te collecteren en aandacht te vragen. We hopen dat u betrokken wilt raken!

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024